Copilotul avionului de mici dimensiuni prăbuşit, sâmbătă, în localitatea ieşeană Tătăruşi este internat la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, iar starea sa este stabilă, neimpunându-se vreo intervenţie chirurgicală, a declarat, pentru News.ro, prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am fost la spital, unde am discutat cu medicii. Starea bărbatului de 32 de ani este stabilă, are unele leziuni, inclusiv la cap, dar nu necesită operaţie. Va fi supus unui computer tomograf, dar şi unor investigaţii medicale suplimentare”, a declarat prefectul de Iaşi Marian Şerbescu.

Victima este un localnic din comuna Tătăruşi, care a acceptat să se urce în avionul de mici dimensiuni care efectua zborul de antrenament respectiv, alături de instructorul de 60 de ani care şi-a pierdut viaţa în urma accidentului.

Prefectul Marian Şerbescu a spus că deocamdată nu se cunosc cauzele prăbuşirii avionului, dar că la Iaşi vor sosi specialişti de la Autoritatea Aeronautică pentru a analiza împrejurările în care s-a produs accidentul aviatic. Prefectul a precizat că printre ipoteze se numără şi cea a unor probleme medicale ale pilotului.

Marian Şerbescu a mai spus că în cursul dimineţii el însuşi s-a urcat într-un avion care a zburat deasupra localităţii Tătăruşi, dar că aparatul a revenit la sol fără probleme. "Nu este vorba de avionul care s-a prăbuşit, ci un alt aparat. Pilotul îmi este prieten şi am făcut un zbor împreună”, a mai precizat prefectul de Iaşi.
Avionul privat de mici dimensiuni, la bordul căruia se aflau pilotul şi copilotul, s-a prăbuşit, sâmbătă, în jurul orei 17.00, în apropierea unei păduri din zona localităţii Tătăruşi.

Potrivit autorităţilor, avionul s-a prăbuşit la scurt timp de la începerea manevrelor de decolare şi se afla la o altitudine mică, iar aparatul făcea un zbor de antrenament la care participau şi alte avioane de mici dimensiuni, echipajele pregătindu-se pentru o demonstraţie programată pentru duminică, la zilele comunei Tătăruşi.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.