Bărbatul care a căzut într-o prăpastie din Munţii Baiului, în judeţul Prahova, a fost scos, miercuri seară, din râpa adâncă de o sută de metri de către salvamontişti, care au coborât la el cu ajutorul corzilor. Rănitul a fost dus la spitalul din Sinaia, el fiind conştient şi cooperant, dar având răni la cap şi braţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Salvamontiştii din Buşteni au reuşit, la finalul unei acţiuni care a durat patru ore, să îl scoată pe bărbatul căzut în prăpastia adâncă de o sută de metri în Munţii Baiului. Salvatorii au coborât pe corzi în prăpastie şi l-au preluat pe rănit, transportându-l până la ambulanţa SMURD care nu a putut ajunge până la locul în care s-a petrecut accidentul.

Turistul în vârstă de 35 de ani are numeroase răni la cap, mâini şi torace, dar a supravieţuit căderii în prăpastia de o sută de metri, el fiind conştient şi putând comunica cu salvatorii.

Bărbatul a fost dus la Camera de Primiri Urgenţe a Spitalului Orăşenesc din Sinaia, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae.

Bărbatul urcase, miercuri, în Munţii Baiului pe un traseu folosit pentru offroad şi a căzut în prăpastie, tatăl acestuia fiind cel care a sunat la 112 şi a cerut ajutor. Echipaje de paramedici, pompieri şi salvamontişti din Buşteni au intervenit pentru a-l scoate pe bărbat din prăpastie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.