Pompierii militari au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 11 judeţe, între care Arad, Iaşi, Mureş, Sibiu, Suceava, afectate de ploile abundente şi vântul puternic. În judeţul Sibiu, pompierii au recuperat 12 persoane, între care patru copii, rămase blocate pe o insulă formată în mijlocul râului Avrig.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Peste 80 de atenţionări şi avertizări hidrometeorologice cod galben şi cod portocaliu de averse, intensificări ale vântului, descărcări electrice, viituri rapide şi creşteri de debite au fost emise pentru ziua şi noaptea de duminică.
 
În urma ploilor abundente, au fost afectate 23 localităţi din judeţele Arad, Bihor, Covasna, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Sibiu, Satu Mare, Suceava, Vaslui.
 
Pompierii au intervenit pentru înlăturarea a 36 de copaci doborâţi de vânt pe şosea sau autoturisme, pentru evacuarea apei dintr-o locuinţă, 18 curţi şi trei subsoluri, dar şi în cazul a 52 de acoperişuri avariate de vântul puternic.
 
În  judeţul Sibiu, în zona Poiana Neamţului, pompierii au intervenit pentru salvarea a 12 persoane - opt adulţi şi patru copii - rămase blocate pe o insula, formata in mijlocul râului Avrig. În aproximativ o oră, cei 12 au fost aduşi la mal. Ei nu au necesitat îngrijiri medicale.
 
Pompierii suceveni au intervenit în localităţile Şesuri şi Panaci pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe un drum forestier, care blocau accesul a 15 persoane aflate în patru autoturisme. În scurt timp, situaţia a fost remediată, iar circulaţia a fost reluată.
 
În judeţul Mureş, în municipiul Târgu Mureş şi în localităţile Târnăveni, Sovata, Răstoliţa, Ernei şi Batoş, din cauza vântului puternic, acoperişul unui bloc, 39 de acoperişuri ale unor case şi un acoperiş al unei anexe gospodăreşti au fost afectate. De asemenea, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea a patru copaci, unul căzut pe calea ferată.
 
În municipiul Iaşi şi localităţile Miroslava, Scânteia, Galata şi Ciurea, militarii au intervenit la 11 acoperişuri avariate, pentru ridicarea a 21 de copaci doborâţi de vânt şi la trei gospodării inundate.
 
Şi în judeţul Bihor, au fost inundate 15 curţi din localităţile Leleşti, Inand şi Şuncuiuş, dar s-au înregistrat şi copaci şi stâlpi de electricitate doborâţi de vânt.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.