O echipă de specialişti ai Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ai IPJ Iaşi, sub coordonarea procurorilor militari, se va deplasa, joi seară, în Republica Moldova, la locul prăbuşirii elicopterului SMURD, cu Unitatea Mobilă pentru Identificarea Victimelor Dezastrelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Specialiştii Poliţiei Române, conduşi de directorul Institutului Naţional de Criminalistică din IGPR, chestorul de poliţie Gabriel Ţîru, vor ajunge la locul accidentului cu un laborator criminalistic dotat cu toate elementele tehnice necesare cercetării unui astfel de eveniment şi cu Unitatea Mobilă pentru Identificarea Victimelor Dezastrelor, informeză Ministerul Afacerilor Interne printr-un comunicat.

Considerată ca fiind o adevărată uzină criminalistică pe roţi, Unitatea Mobilă pentru Identificarea Victimelor Dezastrelor este dotată cu echipamente de fixare fotografică şi video, de poziţionare şi măsurare, de iluminare perimetrală, de protecţie individuală pentru toate anotimpurile, de uz personal şi transport materiale, sistem informatic pentru reconstituire 3D, materiale de fixare şi marcare a probelor, truse de unelte pentru desfacerea obiectelor, staţii de emisie-recepţie. 

Ministerul Afacerilor Interne menţionează că familiile celor decedaţi în misiune au fost anunţate de către echipe de poliţişti şi psihologi.

Ministrul Petre Tobă a contactat Ambasada României în Republica Moldova care se va implica în formalităţile de repatriere a trupurilor celor decedaţi, se mai arată în comunicat.

Cei patru membri ai echipajului care şi-au pierdut viaţa în misiune sunt:

Comandantul echipajului - comandor Doru Gavril, 53 de ani, împuternicit comandant al Unităţii Speciale de Aviaţie Iaşi. Acesta era încadrat în structuri militare din 23 august 1985, iar în Ministerul Afacerilor Interne din 1 mai 2005. Avea o experienţă de zbor pe elicopter de 4.181 ore, era absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri de Aviaţie Aurel Vlaicu. Doru Gavril era căsătorit şi avea un copil.

Copilotul - căpitan-comandor Voicu Şocae, 36 de ani, pilot de elicopter, încadrat în structuri militare din 26 iulie 2003, iar în Ministerul Afacerilor Interne din  1 septembrie 2008. Acesta avea o experienţă de zbor pe elicopter de 1.480 de ore, era absolvent al Academiei Forţelor Aeriene Henri Coandă Braşov din 2003. Voicu Şocae era căsătorit şi avea doi copii.

Dr. Mihaela Dumea - medic specialist medicină de urgenţă, asistent universitar la Universitatea de medicină si farmacie "Gr. T. Popa” Iaşi, avea 39 de ani, era încadrată la UPU SMURD Iaşi de 11 ani. Avea o experienţă de cinci ani pe elicopter, era căsătorită şi avea un copil.

Asistentul Sandu Gabriel - asistent medical principal medicină de urgenţă, avea 38 de ani, era încadrat la UPU SMURD Iaşi de 16 ani, avea o experienţă de 11 ani pe elicopter, era căsătorit şi avea un copil.

Misiunea în care cei patru şi-au pierdut viaţa era al 12-lea zbor al acestui elicopter în Republica Moldova, în baza acordului transfrontalier pentru intervenţii în caz de urgenţe medicale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.