Poliţiştii din Mureş fac, joi, 87 de percheziţii în unsprezece judeţe, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat depăşeşte 2 milioane de lei, iar acţiunea se desfăşoară cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia Judeţeană Mureş, poliţiştii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, fac 87 de percheziţii în judeţele Mureş, Alba, Argeş, Arad, Bistriţa-Năsăud, Bacău, Cluj, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi şi Neamţ, într-un dosar de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 - 2018, reprezentanţii unei firme din Mureş, având ca obiect de activitate servicii de pază, ar fi stabilit o serie de relaţii comerciale fictive cu 12 societăţi comerciale bănuite a avea un comportament de tip firmă fantomă şi ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale, prin care bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 2.000.000 de lei.

La percheziţii participă şi poliţişti ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Mureş şi ai inspectoratelor de poliţie judeţene Alba, Argeş, Arad, Bistriţa-Năsăud, Bacău, Cluj, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi şi Neamţ, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi jandarmi.

Sursa citată arată că vor fi puse în executare 16 mandate de aducere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.