Poliţiştii de frontieră au descoperit 50 de kilograme de heroină, în valoare de 1,5 milioane de euro, într-un camion cu care un cetăţean bulgar încerca să intre în România pe la PTF Calafat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 24.05.2020, în jurul orei 16.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat - judeţul Dolj s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţeanul bulgar S.I., în vârstă de 38 de ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în  Bulgaria. Cu ocazia controlului specific, acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au descoperit în cabina autocamionului, într-o geantă de voiaj ascunsă printre bagaje şi sacoşe cu mâncare, mai multe pachete ce conţineau o substanţă pulverulentă de culoare maro, cu miros înţepător, în greutate de aproximativ 50 kg, susceptibilă a fi heroină”, a transmis, luni, Poliţia de Frontieră.

Cetăţeanul bulgar a declarat că geanta de voiaj nu îi aparţine, aceasta fiindu-i înmânată de un prieten, în vederea transportării acesteia în Elveţia.

Întreaga cantitate de substanţă a fost ridicată de către lucrători B.C.C.O. Craiova şi trimisă spre expertiză la Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul IGPR.

În cauză, cercetările sunt continuate de procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală împreună cu B.C.C.O. Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, capul tractor a fost indisponibilizat la sediul STPF Dolj, iar cetăţeanul bulgar a fost reţinut pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Dacă ar fi fost comercializate pe piaţa neagră, drogurile ar valora peste 1.500.000 euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.