Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă, sâmbătă, că 15 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, în dosarul de contrabandă în care s-au făcut 85 de percheziţii în şapte judeţe. Au fost găsite peste 73.000 de ţigarete şi bani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
IGPR anunţă, sâmbătă, că au fost reţinuţi 13 bărbaţi şi 2 femei, 12 persoane fiind din judeţul Suceava, 2 din Neamţ şi una din judeţul Iaşi, în urma celor 85 de percheziţii făcute cu o zi în urmă. 
 
”Din cercetările efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, a reieşit că, în perioada 2019-2020, persoanele bănuite ar fi comercializat pe piaţa internă (pieţe, târguri, magazine, etc.) produse accizabile (ţigarete) provenite din activităţi de contrabandă. Introducerea ţigaretelor s-ar fi realizat prin trecerea acestora, în mod ilegal, peste frontiera de stat a României, din afara spaţiului comunitar”, a transmis IGPR. 
 
Sursa citată a precizat că prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 500.000 de lei.
 
În urma celor 85 de percheziţii domiciliare (69 în judeţul Suceava, 8 în judeţul Neamţ, câte 2 în judeţele Vaslui, Iaşi şi Bacău, precum şi câte una în judeţele Constanţa şi Dâmboviţa) au fost ridicate, în vederea cercetărilor, peste 73.000 de ţigarete provenite din contrabandă. 
 
Totodată, au fost indisponibilizaţi peste 260.000 de lei, susceptibili a proveni din derularea activităţii infracţionale. 
 
În cursul zilei de sâmbătă, 20 de persoane vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunere de luare a unor măsuri preventive.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.