Peste 700 de militari din România, SUA şi Marea Britanie, trei nave ale Forţelor Navale Române, un distrugător american, două aeronave MIG21 LanceR ale Forţelor Aeriene Române şi două avioane de vânătoare Typhoon aparţinând Forţelor Aeriene Britanice vor participa, în perioada 12-15 mai, la un amplu exerciţiu de antrenament în Marea Neagră, în apele teritoriale ale României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, peste 700 de militari din România, Marea Britanie şi Statele Unite desfăşoară, în perioada 12-15 mai, în apele teritoriale ale României, un amplu exerciţiu de antrenament.

Astfel, Fregata “Regele Ferdinand”, Dragoarele Maritime “Lt. Dimitrie Nicolescu” şi “Lupu Dinescu”, împreună cu distrugătorul american USS ”Oscar Austin”, vor executa proceduri de luptă antisubmarin şi de luptă împotriva ameninţărilor de la suprafaţă.

De asemenea, sunt programate şi exerciţii de luptă antiaeriană, iar simularea inamicului aerian va fi asigurată de două aeronave MIG21 LanceR ale Forţelor Aeriene Române şi de două avioane de vânătoare Typhoon din partea Forţelor Aeriene Britanice.

“Exerciţiile au ca scop creşterea nivelului de instruire a echipajelor navelor participante şi consolidarea interoperabilităţii între ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice, care participă la aplicaţie, precum şi între categoriile de forţe participante”, se arată în comunicatul Forţelor Navale.

USS ”Oscar Austin”, distrugător din clasa Arleigh Burke, este dotat cu lansatoare de rachete de croazieră Tomahawk cu rază lungă de acţiune şi cu sisteme de artilerie navală şi de lansare torpile antisubmarin, care îi permit nimicirea adversarului pe o rază de peste 1.000 de kilometri.

Distrugătorul american a acostat în Portul Constanţa, joi, pentru o escală de o zi, iar echipajul său are programate vizite oficiale la Comandamentul Flotei şi la diverse instituţii publice locale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.