Oficialii Poliţiei Române anunţă că 450 de şoferi au fost amendaţi pentru conducere agresivă, în prima lună de la intrarea în vigoare a normelor legale care sancţionează comportamentul agresiv în trafic. Opt echipaje auto, trei echipaje moto dar şi unul canin şi un elicopter acţionează, sâmbătă după amiază, pe autostrada Soarelui, unde valorile de trafic sunt ridicate iar pe unele tronsoane s-au format coloane de maşini din cauză că în unele zone se lucrează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„La o lună de la intrarea în vigoare a noilor măsuri rutiere ce au ca principal scop prevenirea accidentelor rutiere, au fost aplicate 450 de sancţiuni pentru conducere agresivă şi aproape 100 de sancţiuni şoferilor care au ales să conducă pe banda de urgenţă. În toate aceste cazuri a fost suspendat dreptul de a conduce al şoferilor”, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Bogdan Ghebaur.
Sâmbătă după amiază, pe Autostrada Soarelui, s-au format coloane de maşini întrucât pe o porţiune a drumului se fac lucrări de reparaţii. Echipaje auto, moto şi un echipaj canin acţionează pe autostradă 
Potrivit oficialului IGPR, în această perioadă peste 7.800 de poliţişti vor fi prezenţi, zilnic, pentru a asigura siguranţa publică şi a preveni evenimente rutiere. Pe principalele tronsoane de drum de drum vor fi prezenţi în fiecare zi 1400 de poliţişti rutieri.
„Principalul scop nu este acela de a sancţiona, ci de a preveni orice eveniment negativ”, a precizat Bogdan Ghebaur.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.