Peste 260.000 de euro şi 20.000 de dolari SUA au fost găsiţi de poliţiştii de frontieră într-un autocar turcesc care ieşea din ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Banii erau ascunşi în compartimentul motor şi pe corpurile pasagerilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au anunţat, miercuri, că poliţiştii de frontieră de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, împreună cu inspectori vamali din cadrul Autorităţii Vamale Române - DGCCV -  Echipe Mobile, au organizat, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-rutier, o acţiune specifică pentru prevenirea şi combaterea încălcării reglementărilor Codului Fiscal şi Codului Vamal.
 
“Astfel, pe sensul de ieşire din ţară a fost selectat pentru verificări suplimentare un autocar înmatriculat in Turcia, condus de un cetăţean turc, care circula pe relaţia Bucureşti-Istanbul. În urma controlului amănunţit, poliţiştii de frontieră şi vameşii au găsit ascunşi la compartimentul motor (instalaţia de încălzire - Webasto), dar şi pe corpul pasagerilor, sume importante de bani în valută care totalizează 264.100 euro şi 20.000 USD”, au arătat poliţiştii de frontieră. 
 
Ei au adăugat că întreaga sumă de bani a fost ridicată de reprezentanţii AVR, în baza prevederilor Reg. UE 2018/1672, pe bază de Decizie de reţinere temporară a numerarului până la clarificarea provenienţei banilor şi a motivului care a stat la baza deciziei de a-i scoate astfel din ţară.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.