Peste 22.000 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, au fost confiscate de poliţiştii de frontieră de la Inspectoratul Teritorial Sighetu Marmaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Satu Mare au desfăşurat, vineri, o acţiune pentru combaterea contrabandei şi a traficului ilicit cu produse accizabile.

Astfel, în jurul orei 7.00 poliţiştii de frontieră au descoperit într-un autoturism marca Volkswagen, oprit pentru control în municipiul Satu Mare, condus de un bărbat de 27 de ani, domiciliat în judeţul Satu Mare, 440 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 5.200 de lei.

La scurt timp, în jurul orei 8.00, pe o stradă din localitatea Satu Mare, lucrătorii noşt poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Opel, înmatriculat în România, în care se aflau doi bărbaţi, în vârstă de 46 şi  45 de ani, ambii din judeţul Satu Mare.

În maşină poliţiştii de frontieră au găsit opt saci care conţineau ţigări, motiv pentru care bărbaţii şi maşina au fost duşi la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor. În maşină erau 5.960 de pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 70.000 de lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismele au fost indisponibilizate la sediul STPF Satu Mare, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se fac cercetări pentru contrabandă.

"Ieri, 25 ianuarie a.c., în jurul orei 11.00, un echipaj al poliţiei de  frontieră de la Sectorul P.F. Sarasău, judeţul Maramureş, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat către interiorul ţării, încărcând într-un autoturism care staţiona colete voluminoase. Imediat, s-a procedat la somarea prin voce a persoanelor în cauză, moment în care acestea au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul statului vecin, fapt pentru care au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin", arată Poliţia de Frontieră.

Acolo au fost găsite 15 colete voluminoase care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările şi autoturismul marca Land Rover au fost duse la sediul poliţiei de frontieră, unde, în urma inventarierii ţigărilor, a rezultat cantitatea de 11.750 de pachete, în valoare de 138.000 de lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În acest caz se fac cercetări pentru contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţii infracţionale. Autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, judeţul Maramureş, au descoperit în apropierea frontierei de stat 6 colete cu ţigări, mai exact 4.000 de pachete, de provenienţă ucraineană, în valoare de 46.800 de lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.