Peste 162.000 de pachete cu ţigări au fost găsite de poliţiştii de frontieră ascunse într-un camion, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, valoarea capturii fiind de aproximativ 2,4 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, s-a prezentat, în 31 iulie, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român, la volanul unei camion marca Volvo, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cărămidă din Grecia pentru o societate comercială din România.
 
“Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al camionului, un perete fals în spatele căruia erau depozitate mai multe cutii ce conţineau ţigarete. Mijlocul de transport a fost dus la sediul Direcţiei Regionale Vamale Craiova, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 162.500 pachete cu ţigări, în valoare de 2.437.500 lei”, se arată în comunicat. 
 
În cadrul cercetărilor, şoferul a declarat că el este angajatul firmei care deţine camionul şi nu are cunoştinţă despre marfa ascunsă în interiorul acestuia.
 
Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  ţigări”.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.