Poliţiştii au făcut percheziţii în judeţele Brăila şi Buzău la persoane suspectate că au introdus în ţară, ilegal, arme de vânătoare. De altfel, oamenii legii au găsit la adresele la care au descins zeci de păsări vânate, zeci de kg de carne de vânat şi mii de elemente de muniţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform IPJ Brăila, poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Brăila sprijiniţi de poliţisti din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila şi Poliţiei Oraşului Ianca au efectuat patru percheziţii domiciliare pe raza judeţului Brăila şi a judeţului Buzău.
 
La un imobil situat pe raza localităţii Balta-Albă, judeţul Buzău, folosit de un bărbat, în vârstă de 53 de ani, cetăţean italian, au fost descoperite şi ridicate peste 5.700 elemente de muniţie, un încărcător pentru armă letală, ce erau păstrate cu încălcarea prevederilor legale, precum şi 24 exemplare de vânat, peste 30 de kg de carne de vânat şi suma de 3.600 de lei.
 
De asemenea, la un imobil situat în municipiul Brăila, folosit de acelaşi bărbat, au fost descoperite şi ridicate 39 de exemplare de păsări vânat. 
 
Pe raza satului Băile, judeţul Buzău, la domiciliul unui alt bărbat, în vârstă de 63 de ani, au fost descoperite şi ridicate 3 cartuşe de vânătoare pentru a căror categorie bărbatul nu ar fi autorizat la deţinere şi 10 cartuşe păstrate cu încălcarea prevederilor legale.
 
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au mai stabilit faptul că  trei bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 37 şi 46 de ani, ar fi introdus pe teritoriul României, trei arme letale de vânătoare, cu încălcarea prevederilor legale referitoare la condiţiile deţinerii armelor şi muniţiilor.
 
La finalul percheziţiilor, oate bunurile găsite au fost ridicate de poliţisti în vederea continuării cercetărilor în cadrul unor dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor si braconaj cinegetic.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.