Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, efectuează percheziţii domiciliare în Bucureşti şi Ploieşti, la sediul social şi punctele de lucru ale unei societăţi comerciale, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunii de „evaziune fiscală”. Conform anchetatorilor, cei care coordonează activitatea firmei s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale afirmând în mod nereal că activitatea societăţii ţine de domeniul construcţiilor, pentru a beneficia de un regim fiscal avantajos, respectiv de scutiri de la plata impozitului pe venit şi respectiv de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate (CASS) prevăzute de Codul fiscal, pentru un număr de 1460 de angajaţi. Surse apropiate anchetei au declarat că firma vizată este J. Christof E & P Services, furnizor de servicii pentru OMV Petrom şi prin urmare având activitate în sfera exploatării „petrolului şi gazelor naturale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În fapt, s-a reţinut că în perioada 01 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2023, persoanele care coordonează efectiv activitatea unei societăţi comerciale ce desfăşoară activităţi conexe exploatării petrolului şi gazelor naturale, s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, prin ascunderea sursei impozabile, evidenţiind în declaraţiile fiscale depuse la organul fiscal, în numele acestei societăţi, în mod nereal, că activitatea societăţii se circumscrie domeniului „construcţiilor”, deşi aceasta se desfăşoară, în fapt, în sfera exploatării „petrolului şi gazelor naturale”, în scopul de a beneficia de un regim fiscal avantajos, constând în anumite scutiri de la plata impozitului pe venit şi respectiv de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate (CASS) prevăzute de Codul fiscal, pentru un număr de 1460 angajaţi ai societăţii, cauzându-se bugetului de stat un prejudiciu anual în cuantum de aproximativ 5.000.000 lei, reprezentând impozit pe venit şi respectiv un prejudiciu anual bugetului asigurărilor sociale de sănătate în cuantum de aproximativ 7.000.000 lei, reprezentând contribuţii de asigurări sociale de sănătate (CASS)”, potrivit unui comunicat.

De asemenea, există date conform cărora, în scopul de a beneficia de un regim fiscal avantajos, constând în anumite scutiri de la plata impozitului pe venit şi respectiv de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate (CASS) prevăzute de Codul fiscal, reprezentanţii acestei societăţi au evidenţiat în declaraţiile fiscale depuse la organul fiscal, în numele acestei societăţi, în mod nereal, aplicarea regimului fiscal favorfabil pentru mai mulţi dintre angajaţii proprii detaşaţi la alte societăţi comerciale, deşi cunoşteau că aceste societăţi nu desfăşurau lucrări de construcţii şi, prin urmare, nu îndeplineau condiţiile legale prevăzute în Codul fiscal pentru a beneficia de aceste avantaje fiscale.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Surse apropiate anchetei afirmă că societatea vizată este J. Christof E & P Services SRL, parte a consorţiului Christof, către care OMV Petrom a externalizat unele servicii de intervenţii şi reparaţii la sonde, operaţiuni conexe activităţilor de extracţie şi producţie a petrolului şi gazelor naturale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.