Poliţiştii din Prahova fac, miercuri, cinci percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare a banilor. Prejudiciul cauzat este estimat la peste aproape 400.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova fac, miercuri, cinci percheziţii într-o cauză ce priveşte săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare a banilor. Trei descinderi au loc la sediile unor societăţi comerciale şi două la domiciliile unor persoane.

Trei percheziţii sunt făcute în judeţul Prahova (două în municipiul Ploieşti şi una în comuna Poienarii Burchii), iar alte două în Capitală. 

”Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2013-2014, persoanele bănuite ar fi înregistrat în contabilitatea societăţii facturi pentru operaţiuni care nu au avut la bază activităţi reale. Facturile, în valoare totală de 387.674 lei, erau emise de trei societăţi comerciale cu comportament de tip ”fantomă”, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale. De asemenea, în aceeaşi perioadă, persoanele bănuite ar fi creat un circuit financiar fictiv, în vederea disimulării provenienţei reale a sumei rulate”, a transmis, miercuri, IPJ Prahova.

Prejudiciul cauzat este estimat la aproape 400.000 de lei.

În urma operaţiunii, două mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.