Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut, miercuri, 26 de percheziţii în judeţul Cluj, la persoane suspectate că procurau şi vindeau droguri şi substanţe psihoactive în judeţele Cluj şi Hunedoara. Unsprezece persoane au fost reţinute în acest dosar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj, au făcut, miercuri, 26 de percheziţii domiciliare, în municipiul Cluj-Napoca şi în comunele Floreşti şi Baciu, judeţul Cluj, la locuinţele a 12 persoane bănuite de trafic de droguri şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv. 
 
Ulterior, 11 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraţilor, în vederea dispunerii măsurilor preventive. 
 
"Din cercetări a reieşit că, din 2019 şi până în prezent, persoanele bănuite ar fi procurat, pus în vânzare, comercializat şi deţinut pentru consum propriu droguri de risc şi substanţe psihoactive, în judeţele Cluj şi Hunedoara. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 1 kg. de cannabis, aproximativ 200 de plicuri ce conţineau substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, 16.620 de lei, 7.890 de euro, mai multe telefoane mobile, o puşcă airsoft, grindere, bancnote rulate, cântare electronice şi ambalaje cu urme de substanţe", anunţă Poliţia Română. 
 
Totodată, a fost prins un bărbat urmărit, acesta fiind condamnat definitiv la patru ani de închisoare într-o cauză privind comercializarea de substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv.
 
Activităţile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale. 
 
La actiune au participat şi poliţişti ai brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Alba şi Mureş, precum şi jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.