Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fac marţi percheziţii în 13 locuinţe din Bucureşti şi din judeţul Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul furnizării materialelor de construcţii, prejudiciul fiind de 1,2 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au înregistrat în evidenţa contabilă şi au declarat organelor competente achiziţii fictive de la societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.200.000 lei, iar suma ce formează obiectul procesului de spălare a banilor este de aproximativ 3.600.000 lei", anunţă Poliţia.

De asemenea, au fost emise 12 mandate de aducere, audierile urmând să se desfăşoare la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 1.

Întreaga acţiune a beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.