Poliţiştii şi procurorii DIICOT Suceava au făcut, joi, 26 de percheziţii în Bucureşti şi în şapte judeţe, la persoane suspectate că au obţinut date privind cardurile bancare ale unor persoane din străinătate şi le-au folosit pentru a cumpăra diverse bunuri. Prejudiciul este estimat la 300.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Suceava, au făcut, joi, 26 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Iaşi, Arad, Teleorman, Botoşani, Argeş, Vrancea şi Ilfov, într-un dosar vizând constituirea unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

"În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2015 - 2017, membrii unui grup infracţional organizat au deţinut date cu privire la carduri bancare aparţinând unor persoane din diverse ţări, cu care au efectuat operaţiuni financiare în mod fraudulos, respectiv au achiziţionat diverse bunuri de la agenţi comerciali din străinătate, bunurile fiind livrate pe teritoriul României prin intermediul firmelor de curierat. Datele de identificare ale cardurilor bancare au fost obţinute în mod ilegal, fie prin achiziţionarea lor de pe diverse site-uri de specialitate, fie prin accesarea în mod ilegal a unor diverse platforme online", a arătat DIICOT.

Prejudiciul este estimat la 300.000 de euro.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au fost duse, pentru audieri, 15 persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul cu B.C.C.O. Bucureşti, B.C.C.O. Iaşi, B.C.C.O. Piteşti, S.C.C.O. Arad, S.C.C.O. Teleorman, S.C.C.O. Ilfov şi S.C.C.O. Vrancea, al luptătorilor din cadrul S.A.S. Botoşani, S.A.S. Iaşi, S.A.S. Teleorman şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Alexandru cel Bun” Bacău, B.S.I.J. Bucureşti, I.J.J. Teleorman, I.J.J. Argeş.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi U.T.A.I. Suceava.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.