Pensiunea din Focşani care a ars joi după amiază nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, dar putea funcţiona pe proprie răspundere până la finalul lunii iunie. Echipe de pompieri şi poliţişti se află, vineri, la faţa locului pentru a stabili cauza care a dus la producerea incendiului precum şi valoarea pagubelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, Bogdan Olaru, pensiunea Monte Carlo din Focşani nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, dar potrivit legii 33/2016 putea funcţiona pe proprie răspundere până la data de 30 iunie. 

Conform legii, până la data obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor în această privinţă este în exclusivitate a beneficiarilor investiţiilor.

Vineri dimineaţă, echipe mixte de pompieri şi poliţişti, împreună cu lucrători ai Direcţiei de Dezvoltare din Primăria Focşani se află la faţa locului.

Poliţiştii şi pompierii trebuie să stabilească atât cauza care a dus la producerea incendiului, dar şi valoarea pagubelor.

Cel mai probabil, clădirea în care a funcţionat pensiunea va fi demolată, paguba fiind totală. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru, la o primă evaluare, în urma incendiului au fost afectate 37 de apartamente din două blocuri. Astfel, unele apartamente au geamurile sparte, altele au fost inundate ori invadate cu fum, cele mai mari pagube fiind înregistrate la blocul lipit de pensiunea de la care a pornit focul. Acoperişul acestui bloc a ars în proporţie de 75 la sută, pagubele fiind însemnate la apartamentele situate la etajele superioare.

Conform prefectului de Vrancea, Sorin Hornea, vineri, va fi constituită o comisie în urma căreia să fie stabilită cauza incendiului, dar şi dacă respectiva pensiune, construită din lemn, la circa 30 de metri de o staţie peco şi lipită de un bloc de locuinţe, avea autorizaţie de construcţie.

Incendiul a cuprins iniţial acoperişul pensiunii ”Monte Carlo”, situată în cartierul Sud din Focşani, iar focul s-a extins apoi la un bloc din imediata apropiere. Locatarii blocurilor din apropierea pensiunii au fost evacuaţi, iar furnizarea gazelor şi a energiei electrice a fost oprită în zonă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.