Opt cetăţeni din Bangladesh care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, cu scopul de a ajunge în Spaţiul Schengen, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Dorohoi. Cinci dintre aceştia au fost duşi la spital pentru îngrijiri, întrucât au fost găsiţi în hipotermie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Dorohoi - I.T.P.F. Iaşi, acţionând în baza unor informaţii de la un coleg aflat în timpul liber, au desfăşurat, vineri, o acţiune pentru combaterea migraţiei ilegale, în urma căreia au identificat şi reţinut în localitatea de frontieră Hilişeu Horia, judeţul Botoşani, opt persoane care nu vorbeau limba română si nu îşi justificau prezenţa în zonă. 

Având în vedere că acele persoane nu deţineau documente de identitate, au fost duse la sediul SPF Dorohoi, pentru cercetări, spun reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Acolo, poliţiştii de frontieră au solicitat un echipaj de prim ajutor cu ambulanţa, întrucât unele persoane se aflau în stare de hipotermie. În urma controlului medical, cinci dintre cele opt persoane au fost duse la Spitalul Municipal Dorohoi pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre opt bărbaţi, toţi cetăţeni din Bangladesh, care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În cauză, se fac cercetări în comun cu autorităţile de frontieră ucrainene sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii străini urmând a fi predaţi autorităţilor de frontieră vecine, conform acordului de readmisie încheiat între cele două ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.