Un poliţist se află printre persoanele vizate de percheziţiile făcute în judeţul Olt, într-un dosar de furt de energie, iar Inspectoratul de Poliţie a început cercetarea disciplinară a acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a transmis, sâmbătă, că un poliţist a fost vizat în cadrul percheziţiilor din 13 octombrie, făcute la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice, din judeţul Olt, bănuite de furt şi deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice.
 
“În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că una dintre persoanele vizate în cadrul percheziţiilor are calitatea de poliţist în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. În contextul în care instituţia nu tolerează astfel de fapte, care contravin eticii şi valorilor morale ale profesiei, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt a dispus declanşarea cercetării disciplinare faţă de poliţist, prin Biroul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse măsurile legale în consecinţă”, a anunţat IPJ Olt. 
 
Sursa citată a menţionat că, atunci când va începe urmărirea penală, poliţistul va fi pus la dispoziţia unităţii. 
 
“Precizăm faptul că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt se disociază de astfel de comportamente”, se mai arată în comunicat.
 
Poliţiştii din Olt au făcut 13 percheziţii la persoane suspectate de furt de energie, acestea fiind bănuite că au montat în interiorul contoarelor un dispozitiv pentru a consuma energie electrică din reţeaua electrică fără a fi înregistrat consumul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.