O tânără de 21 de ani angajată a clubului Bamboo şi rănită în incendiul de vineri noapte, despre care presa a scris că a ieşit ultima din local pentru a-i ajuta pe ceilalţi, este din Focşani, iar fosta sa dirigintă de la Liceul cu Program Sportiv spune că fata ajuta pe oricine atunci când era elevă şi că nu o surprinde gestul pe care l-a făcut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alexandra Stoleru este din Focşani şi a absolvit Liceul cu Program Sportiv din oraş. În prezent, ea este studentă la Facultatea de Ştiinţe Politice şi locuieşte în Bucureşti. 

În noaptea izbucnirii incendiului din clubul Bamboo, tânăra, care era angajată a localului, se afla la serviciu şi s-a intoxicat cu fum. Acum, fata este internată la Spitalul Floreasca din Capitală. 

Presa a relatat că tânăra a ieşit ultima din clubul cuprins de flăcări, după ce i-a ajutat pe ceilalţi. De altfel, pe pagina sa de Facebook au apărut mai multe mesaje de încurajare şi de apreciere. ”Să te faci bine, Alexandra! Felicitări pentru curajul de care ai dat dovadă în acea noapte. Te aşteptăm acasă!”, scrie un prieten al tinerei.

Fosţii profesori din Focşani ai Alexandrei spun că nu sunt surprinşi de gestul acesteia, pentru că întotdeauna s-a preocupat de soarta celor din jur.

”Toată lumea o ştie şi toată lumea a îndrăgit-o, avea toate atuu-uri: deşteaptă, talentată, frumoasă. Mă bucur că a putut să ajute, dar pe de altă parte nu mă surprinde, pentru că ea aşa era şi în liceu. Ajuta pe oricine şi în orice situaţie. Sunt sigură că oricând s-ar implica şi ar ajuta din nou. Aşa e ea. Când am văzut ce a făcut am fost impresionată şi am zis: Doamne, Alexandra, numai tu puteai să faci asta. Aşa era şi în liceu. Ea este o eroină”, a declarat, joi, profesorul Ştefania Cutinică, fosta dirigintă a Alexandrei de la de la Liceul cu Program Sportiv din Focşani.

Şi artistul Florin Chilian a scris pe Facebook despre fapta tinerei. 

”Vreau să vă spun despre o fată: Alexandra. Alexandra este o tânără, o fată din managementul clubului Bamboo, care a părăsit ultima clubul pentru că a vrut să se asigure încă o dată că nimeni nu a rămas în urmă pradă focului”, a scris artistul.

Procurorii au deschis în 21 ianuarie dosar penal în cazul incendiului din clubul Bamboo, fiind începută urmărirea penală in rem pentru distrugere din culpă, având ca urmare vătămarea mai multor persoane.

În urma incendiului din Clubul Bamboo, 44 de persoane au ajuns la şase spitale din Capitală, pentru îngrijiri medicale, dintre care miercuri mai erau internate două la Spitalul Floreasca.

Anchetatorii au declarat că, din datele de până acum, nu există indicii ca incendiul să fi fost declanşat de o mână criminală.

Cătălin Dancu, avocatul reprezentanţilor clubului Bamboo, a declarat că incendiul care a mistuit clubul a fost pus, el argumentând cu faptul că angajaţi ai clubului ar fi semnalat prezenţa unor persoane necunoscute în zona fostei săli de fitness a localului, folosită ulterior ca depozit.

Joshua Castellano, fondatorul clubului Bamboo, a declarat, luni, după ce a fost audiat la Poliţia Capitalei, că focul nu ar fi pornit nici de la instalaţia electrică, refăcută în totalitate după tragedia din Colectiv, nici de la o ţigară. El a precizat că nu a putut face asigurare, întrucât nu avea încă autorizaţie de la ISU, dar urma să o obţină până la 30 iunie.

Incendiul din Clubul Bamboo a fost anunţat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sâmbătă 21 ianuarie, la ora 03.32, iar primele echipaje de intervenţie au ajuns la faţa locului la ora 03.47, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Peste 260 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului violent, care a cuprins o suprafaţă de aproximativ 3.000 pătraţi, distrugând clubul Bamboo în totalitate, incendiul fiind declarat stins în 23 ianuarie, după 57 de ore de la sosirea echipajelor ISU. Pompierii au retras în 25 ianuarie de la clubul Bamboo ultimul echipaj de supraveghere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.