Trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, în urma celor 46 de percheziţii care au avut loc în mai multe judeţe. Acestea au vizat persoane bănuite de constituirea unui grup infracţioonal organizat şi obţinerea ilegală de fonduri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În urma celor 46 percheziţii domiciliare, efectuate ieri, 24 octombrie, de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Neamţ, sub coordonarea unui procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, în judeţele Bistriţa Năsăud, Bihor, Constanţa, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Timiş, Mureş, Giurgiu, Dâmboviţa şi în municipiul Bucureşti, 3 persoane, cu vârste între 34 şi 67 de ani, din Bucureşti şi Neamţ, au fost reţinute, pentru 24 de ore”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ.

Aceştia au precizat că, în urma cercetărilor, a reieşit că, din ianuarie 2020, persoanele respective ar fi procedat la preluarea a 23 de societăţi comerciale, care aveau încheiate deja acorduri de finanţare fie direct, fie prin intermediul altor persoane.

“Ulterior, cele 23 de societăţi comerciale controlate de către membrii grupării infracţionale ar fi depus înscrisuri care atestau date false, inexacte sau incomplete, pentru a obţine fondurile alocate conform prevederilor O.U.G. nr. 10 din 2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii. Din probatoriul administrat a rezultat faptul că niciuna din cele 23 de societăţi comerciale nu ar fi desfăşurat  activitate economică, scopul preluării acestora fiind acela de a obţine în mod ilegal fonduri publice. În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracţională a persoanelor vizate de anchetă”, a mai precizat sursa citată.

Percheziţiile au fost făcute, marţi, în judeţele Bistriţa Năsăud, Bihor, Constanţa, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Timiş, Mureş, Giurgiu, Dâmboviţa şi în municipiul Bucureşti.

Prejudiciul cauzat este de 4.086.000 de lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.