Preşedintele unei asociaţii de vânătoare şi un angajat al acesteia sunt cercetaţi sub control judiciar de procurorii din Neamţ după ce ar fi cerut dispozitive electronice, respectiv de supraveghere aeriană, de la un membru al asociaţiei, pentru a nu sesiza o posibilă faptă de braconaj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Direcţia Generală Anticorupţie, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DGA-Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, au prins în flagrant o persoană, preşedinte al unei asociaţii de vânătoare, în timp ce primea un dispozitiv electronic de la un membru al asociaţiei, pentru a nu sesiza o posibilă faptă de braconaj cinegetic.

Ulterior, poliţiştii anticorupţie au pus în executare un mandat de aducere privind un alt angajat al asociaţiei, prin intermediul căruia fusese solicitat acel bun şi care, la rândul său, ceruse un dispozitiv de supraveghere aeriană, pentru a nu sesiza aceeaşi faptă.

Faţă de preşedintele asociaţiei de vânătoare şi faţă de angajatul asociaţiei, procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită.

Valoarea bunurilor solicitate este de aproximativ 40.000 de lei, a precizat DGA.

Cele două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, iar luni au fost prezentate Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă, fiind dispusă însă măsura controlului judiciar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.