O singură persoană dintre cele blocate în telegondolele din municipiul Piatra Neamţ a fost evacuată până în prezent. Autorităţile estimează că numărul persoanelor blocate în cabine este de aproximativ 15, între care şi un copil, şi continuă intervenţiile pentru a reuşi coborârea tuturor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, o singură persoană a fost coborâtă până în prezent, prin deplasarea manuală a gondolei blocată la stâlpul doi. La faţa locului se află echipaje de pompieri, jandarmi montani şi reprezentanţi ai Salvamont Neamţ. 

Deşi iniţial s-a crezut că opt persoane sunt blocate în telegondole, autorităţile estimează că numărul acestora este mai mare - aproximativ 15, printre care şi un copil.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De alfel, autorităţile încearcă acum să coboare trei persoane şi un copil de aproximativ un an, care au rămas blocaţi într-o cabină. Astfel, alpiniştii din cadrul Salvamont vor urca pe stâlp şi vor coborî pe cablu până la telegondolă, care se află la 100 de metri de stâlpul respectiv. Apoi ei vor coborî oamenii de acolo în nacela de la maşina de pompieri, care se ridică până la 42 de metri, iar distanţa de la nacelă la cabina respectivă este de aproximativ şase metri, au precizat reprezentanţii ISU Neamţ.

De asemenea, reprezentanţii firmei care administrează telegondola încearcă să remedieze defecţiunea tehnică din cauza căreia instalaţia s-a blocat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.