Un incendiu a izbucnit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la o hală a unei firme care se ocupă cu prelucrarea fibrelor textile, pe Platforma Săvineşti, judeţul Neamţ. Incendiul s-a manifestat cu flacără şi fum dens, la un utilaj. Cincisprezece persoane au ieşit din clădire, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit ISU Neamţ, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pompierii au fost anunţaţi despre producerea unui incendiu în hala unui operator economic (cu domeniu de activitate în pregatirea fibrelor şi filarea fibrelor textile) situat pe platforma Săvineşti. Acolo au fost trimise forţe şi mijloace de intervenţie de la Punctul de lucru Roznov (o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD) şi Detaşamentul de pompieri Piatra-Neamţ (trei autospeciale de stingere şi un ventilator de mare capacitate).
 
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
”Ajunşi la locul indicat, pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu flacără şi degajări mari de fum la o instalaţie tehnologică amplasată într-o hală, existând posibilitatea propagării la alte instalaţii/ utilaje şi la întreaga construcţie. Forţele de intervenţie au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului, dar şi pentru evacuarea fumului din interiorul halei. A ars instalaţia tehnologică de prelucrare a firelor sintetice (texturare)”, a transmis sursa citată.
 
Un număr de 15 persoane s-au autoevacuat până la sosirea forţelor de intervenţie şi nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. 
 
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic cauzat de o defecţiune apărută pe timpul exploatării.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.