O explozie s-a produs, vineri seară, la Hidrocentrala Stejaru, judeţul Nemaţ, iar un bărbat a fost rănit. Hidroelectrica a transmis, vineri seară, că la Hidrocentrala Stejaru a apărut o avarie urmată de o explozie, pe fondul unei manevre normale de oprire cu descarcare de sarcină a hidroagregatului. Situaţia nu are, însă, implicaţii asupra siguranţei în funcţionare a Sistemului Energetic Naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Hidroelectrica, după explozia de la Hidrocentrala Stejaru: Incidentul a avut loc pe fondul unei manevre normale de oprire cu descarcare de sarcină a hidroagregatului / Nu are implicaţii asupra siguranţei în funcţionare a Sistemului Energetic Naţional

”La ora 18:09, pompierii au fost înştiinţaţi despre producerea unei explozii la Hidrocentrala Stejaru. La locul solicitării au fost alocate forţe şi mijloace de intervenţie de la Detaşamentul de pompieri Piatra-Neamţ (trei autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD TIM). Ajunşi la locul indicat,  pompierii au constatat că s-a produs o avarie la un întrerupător de 110 KV”, a transmis, vineris eară, ISU Neamţ.

Sursa citată a precizat că o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale.

”Un bărbat de 40 de ani, conştient şi  cooperant, a fost preluat de echipajul SMURD TIM şi transportată la UPU Piatra-Neamţ. Un echipaj a rămas la locul evenimentului pentru asigurarea zonei”, a mai transmis sursa citată.

Pompierii au anunţat că operatorul economic de distribuţie a energiei electrice a fost înştiinţat şi lucrează pentru remedierea defecţiunilor cauzate de eveniment.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.