Poliţiştii din judeţul Mureş au făcut, marţi, 25 de percheziţii la sedii de firme şi locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 1,5 milioane de lei. În acest caz, reprezentantul unei firme de închirieri de utilaje de construcţii ar fi făcut operaţiuni comerciale fictive cu firme-fantomă, beneficiind de deduceri fiscale ilegale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Mureş au făcut, marţi dimineaţă, 25 de percheziţii în judeţ, la sedii de firmă şi la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

"Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2014-2018, reprezentantul unei firme din Mureş, având ca obiect de activitate închirieri utilaje de construcţii, ar fi stabilit relaţii comerciale fictive cu 10 societăţi comerciale din judeţul Mureş, precum şi cu o alta din Ungaria, bănuite că ar avea un comportament de tip fantomă", arată Poliţia Română.

Practic, administratorul firmei din Mureş ar fi desfăşurat operaţiuni comerciale fictive, respectiv prestări servicii vizând utilaje de construcţii, cu cele 11 societăţi tip fantomă, iar în urma activităţilor, ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real. Astfel, ar fi beneficiat de deduceri fiscale ilegale, prin care bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 1.500.000 de lei.

În urma percheziţiilor au fost ridicate documente şi alte obiecte cu valoare probatorie (token-uri), precum şi unităţi de stocare date, iar două mandate de aducere au fost puse în executare.

Acţiunea, desfăşurată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La percheziţii au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureş, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.