Poliţia a deschis o anchetă după ce, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, au fost scrise mesaje cu caracter xenofob pe cortul din Piaţa Universităţii instalat cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor iar firma angajată să păzească zona a fost amendată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă au apărut mesaje jignitoare la adresa romilor inscripţionate pe cortul instalat în Piaţa Universităţii cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor.

Organizatorii evenimentului au spus că mai mulţi demnitari printre care se numără ministrul Justiţiei Raluca Prună şi ministrul Educaţiei, Adrian Curaj şi-au anunţat prezenţa în Piaţa Universităţii ca să cureţe mesajele.

„Nu numai la Bucureşti dar şi la Craiova şi în alte părţi, pe ziduri, pe străzi vedem mesaje «Moarte ţiganilor» sau «Nu vrem refugiaţi, avem noi ciorile noastre». Credem că este foarte important să se facă un plan naţional de combatere a rasismului. S-a înfiinţat în cadrul mai multor organizaţii de romi şi nu numai Frontul Antirasism din România, nu cu această ocazie ci acum câteva luni. Aş mai face apel la parlamentari ca rasismul să fie în Codul Penal considerat infracţiune, ceea ce este acum este doar o circumstanţă agravană”, a spus Delia Mădălina Grigore de la asociaţia romilor Amare Rromentza.

Poliţia Capitalei s-a autosesizat în acest caz iar un echipaj a dispus sancţionarea firmei de pază care ar fi trebuit să asigure ordinea în zonă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.