Prognosticul medicilor în cazul celor două fetiţe aduse la spital după ce au fost spălate pe cap cu o substanţă toxică este unul rezervat, ele fiind internate în Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, medicul Diana Cimpoeşu, a declarat că fetiţa care a fost resuscitată de medici şi-a reluat activitatea cardiacă, însă starea ei continuă să fie una gravă.
 
”A fost resuscitată, iar din fericire s-a obţinut reînceperea activităţii cardiace. Cealaltă fetiţă este în comă. Ambele fetiţe sunt în stare gravă. Sunt intubate şi ventilate mecanic. Prognosticul este extrem de rezervat în ambele cazuri”, a afirmat medicul Diana Cimpoeşu.
 
Potrivit medicului ieşean, există suspiciuni că mama le-ar fi spălat pe cap cu un insecticid, însă ”acest lucru se va confirma prin teste de laborator”.
 
”Dacă este vorba de insecticid, acesta afectează atât respiraţia, cât şi circulaţia, duce la scăderea tensiunii arteriale şi cauzează probleme neurologice. Rapiditatea intervenţiei este importantă, dar şi cantitatea de toxic absorbit este un factor determinant”, a adăugat medicul Diana Cimpoeşu.
 
Două fetiţe din comuna ieşeană Lungani, de trei ani, respectiv patru ani, s-au intoxicat cu o substanţă necunoscută, una dintre ele fiind în comă, iar cealaltă fiind resuscitată de către medici.
 
Potrivit poliţiştilor, fetiţele au fost spălate pe cap de către mama lor, care a folosit o substanţă toxică. Ele au fost aduse la Iaşi cu elicopterul SMURD. Poliţiştii au început cercetări în acest caz.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.