Leziunile suferite, duminică, de cei patru militari români, în explozia unei bombe artizanale, în Afganistan, nu le-au afectat organele vitale, fiind de aşteptat ca starea lor de sănătate să evolueaze favorabil, anunţă MApN. Unul dintre răniţi îşi va relua în curând activitatea normală, după ce va mai rămâne o vreme internat la infirmeria Batalionului Protecţia Forţei ”Rechinii Albi”, a precizat ministrul Apărării, Mihnea Motoc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma primei serii de investigaţii, evaluări şi îngrijiri medicale asigurate la unitatea de primiri urgenţe a spitalului militar din Baza Aeriană Kandahar, s-a constatat că leziunile suferite de cei patru militari în atacul de duminică nu le-au afectat organele vitale, fiind de aşteptat ca starea lor de sănătate să evolueaze favorabil, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Soldatul Costică-Victor Tarnovschi, care a suferit plăgi superficiale, urmează să fie trimis la infirmeria Batalionul Protecţia Forţei ”Rechinii Albi”şi va rămâne în atenţia echipei medicale româneşti. Într-o postare pe Facebook, ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a precizat că militarul îşi va relua în curând activitatea normală.

Costică-Victor Tarnovschi are 22 de ani, este necăsătorit şi se află la prima misiune într-un teatru de operaţii, potrivit MApN.

Ceilalţi trei militari au fost evacuaţi în cursul dimineţii de luni la Spitalul militar din Baza Aeriană de la Bagram, unde au fost din nou evaluaţi de medici, care l-au reţinut pe caporalul Marcel Neagu pentru o evaluare medicală detaliată şi tratament de specialitate.

Militarul profesionist are 36 de ani, este necăsătorit, fără copii, şi a mai participat la două misiuni în teatrele de operaţii din Kosovo (2005) şi Irak (2009).

Ceilalţi doi răniţi, sublocotenentul Florin Oprea şi plutonierul Eduard-Vlad Romilă, au fost evacuaţi, cu o aeronavă militară, la Centrul medical regional american din Landstuhl, Germania, pentru investigaţii medicale complete şi pentru îngrijiri de specialitate, spun reprezentanţii MApN

Ofiţerul, în vârstă de 23 de ani, este căsătorit, nu are copii şi se află la prima misiune într-un teatru de operaţii, iar subofiţerul, în vârstă de 37 de ani, este căsătorit şi are un copil, fiind la a treia misiune, după una în Irak (2008) şi alta în Afganistan (2011).

În Germania,  sublocotenentul Florin Oprea şi plutonierul Eduard-Vlad Romilă vor fi asistaţi şi de un medic asigurat de Forţele Terestre Române, care va activa ca ofiţer de legătură cu spitalul american, dar şi pentru a facilita sprijinul medical acordat răniţilor şi comunicarea cu familiile acestora şi cu Ministerul Apărării Naţionale, mai precizează Mihnea Motoc, pe Facebook.

Patru militari din Batalionul Protecţia Forţei ”Rechinii Albi” au fost răniţi duminică, în jurul orei 10.30, în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar, Afganistan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.