Mall-ul Park Lake din Capitală a fost evacuat, sâmbătă după-amiază, în urma unui apel telefonic prin care a fost anunţată amplasarea mai multor bombe în incinta centrului comercial. Evacuarea celor circa o mie de oameni care se aflau în mall-ul Park Lake a durat aproximativ o oră. Poliţiştii au terminat verificările după aproximativ patru ore de la primirea apelului la 112 şi au anunţat că alarma s-a dovedit falsă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 19:20 - Alarma de la mall-ul Park Lake a fost falsă

Alarma de la mall-ul Park Lake s-a dovedit falsă, poliţiştii terminând verificările după aproximativ patru ore de la primirea apelului la 112 prin care era anunţată amplasarea mai multor bombe în centrul comercial.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Bogdan Ghebaur, verificările poliţiştilor au durat aproximativ patru ore, fiind controlate toate încăperile din centrul comercial, fără a fi găsite obiecte suspecte.

Reprezentantul Poliţiei a mai spus că mare parte din magazine au rămas închise, iar câteva şi-au reluat activitatea după ce poliţiştii au terminat verificările.

UPDATE 17:25 - Mall-ul Park Lake din Capitală a fost evacuat în urma unei alerte cu bombă

"În urma apelului primit la 112, primul echipaj a ajuns la faţa locului după aproximativ 4 minute, a blocat accesul în mall şi s-a dispus evacuarea oamenilor, care s-a făcut progresiv, pentru a nu se crea panică", a afirmat reprezentantul Poliţiei Capitalei.

Întrebat de ce operaţiunea de evacuareaa durat atât de mult, respectiv aproximativ o oră, Bogdan Ghebaur a spus că poliţiştii au avut probleme cu unele persoane. "Au refuzat pe motiv că le stricăm sărbătorile. În cele din urmă, oamenii au înţeles şi au părăsit mall-ul. Atât de mult a durat să fie evacuate 1.000-1.200 de persoane", a spus Ghebaur, precizând că începerea evacuării s-a dispus la aproximativ 10 minute de la primirea apelului la 112.

La ora transmiterii acestei ştiri, poliţiştii continuă să facă verificări în mall-ul Park Lake, unde accesul este blocat. Totuşi, traficul a fost reluat pe bulevardul Liviu Rebreanu şi pe străduţele din jur, unde nu s-a putut circula timp de aproximativ o oră.

FOTO: Inquam Photos / Adel Al-Haddad
FOTO: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Mall-ul Park Lake din Sectorul 3 al Capitalei a fost evacuat în urma unui apel telefonic primit la 112 în jurul orei 15.00, când a fost anunţată amplasarea mai multor bombe în incinta centrului comercial.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, apelul a fost făcut la 112 de pe o cartelă prepay de către un bărbat a cărui identitate este în continuare necunoscută.

FOTO: Inquam Photos / Adel Al-Haddad
FOTO: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

La faţa locului se află mai multe echipaje de intervenţie, care verifică toate încăperile clădirii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.