Prefecţii şi şefii inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele unde au fost inundaţii au fost convocaţi, miercuri, la o videoconferinţă cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi au comunicat că sunt, în total peste 500 de persoane evacuate din cauza inundaţiilor. Ele se află acum la rude, în şcoli sau în cămine culturale şi li se asigură hrană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au comunicat, în cadrul videoconferinţei, că, începând de joi seară, ploile se vor restrânge ca intensitate, situaţia urmând să se normalizeze.

Cu toate acestea, rămân în atenţie afluenţii Prutului şi râului Jijia, pe raza judeţelor Botoşani, Vaslui şi Iaşi.

"Până în prezent, în urma inundaţiilor nu au fost înregistrate victime, iar în localităţile unde au existat situaţii de risc au fost luate măsuri de evacuare preventivă a populaţiei. Astfel, peste 500 de persoane din localităţile Slobozia-Conachi, Cuza Vodă, Pechea şi Negrea, din judeţul Galaţi, respectiv Tătăranu din judeţul Vrancea au fost evacuate la rude sau în şcoli şi cămine culturale”, precizează oficialii MAI.

Autorităţile locale au transmis în cadrul videoconferinţei că toate persoanele care au fost evacuate primesc hrană şi apă şi se află în siguranţă.

Peste 400 de pompieri, poliţişti şi jandarmi cu 190 de mijloace de intervenţie au acţionat, joi pentru limitarea efectelor inundaţiilor. De asemenea, în localităţile Cuza Vodă şi Slobozia-Conachi au intervenit şi 50 de militari din cadrul MApN.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.