Mai multe focuri de armă au fost trase, marţi după-amiază, în municipiul Bistriţa pentru prinderea autorului jafului armat de săptămâna trecută de la o bancă din oraş. În urma incidentului, un poliţist a fost rănit, suspectul fiind prins, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, Alexandra Vereşezan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alexandra Vereşezan a spus că în timpul intervenţiei de prindere a autorului jafului de la o bancă din Bistriţa au avut loc schimburi de focuri de armă între poliţişti şi suspect.

Un poliţist a fost rănit la braţ, fiind transportat la spital.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Suspectul a fost prins de poliţişti, urmând să fie dus la audieri.

Surse judiciare au declarat că bărbatul este cunoscut cu antecedente penale, el fiind cercetat atât în România cât şi în Italia. Recent, el a fost eliberat condiţionat din penitenciar.

Jaful a avut loc, în 5 iulie, la o filială a Raiffeisen Bank de pe Calea Moldovei din Bistriţa şi a fost anunţat la 112, în jurul orei 10.30, de unul dintre angajaţii băncii.

Angajatul a sesizat că un bărbat, în jur de aproximativ 30 de ani, care purta o şapcă şi ochelari de soare a intrat în sediul băncii şi a început să îi ameninţe pe angajaţi. Ulterior, agresorul a furat o sumă de bani din sertarul de la un ghişeu şi a fugit.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, Alexandra Vereşezan, declara atunci pentru News.ro că bărbatul care a comis jaful armat a ameninţat-o pe casiera băncii cu pistolul şi a cerut banii din seif. 

”La ora 10.27, poliţia a fost sesizată că un bărbat a intrat într-o unitate bancară din Bistriţa, unde prin ameninţare cu o armă a cerut banii din seif”, spunea Alexandra Vereşezan.

În urma incidentului, nicio persoană nu a fost rănită.

Reprezentanţii băncii din Bistriţa au anunţat că bărbatul a furat aproximativ 19.000 de lei.

Banca este dotată cu camere de supraveghere, iar înregistrările au fost preluate de poliţişti pentru a fi analizate.

Poliţiştii au constituit filtre în judeţ, ţinând legătura şi cu colegii din judeţele limitrofe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.