Jandarmii din cadrul Detaşamentului de transport bunuri au asigurat, în 2017, peste 1.950 de transporturi de valori, reprezentând lingouri de aur, opere rare sau sute de milioane de euro. Cea mai mare valoare a unui transport a fost de 68 de milioane de euro, au anunţat, marţi, reprezentanţii Jandarmeriei Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui mesaj postat, marţi, pe pagina oficială de Facebook, jandarmii din cadrul Detaşamentului de transport bunuri sunt ”oamenii de încredere” pe mâna cărora ajung în fiecare zi ”bunuri de valori nemăsurate, lingouri de aur, opere rare sau sute de milioane de euro şi sunt responsabili pentru ele şi pentru cei care le deţin”.

”Ei sunt jandarmii din cadrul detaşamentului de transport bunuri, valori şi produse cu caracter special, sub stricta coordonare a Serviciului Transporturi Speciale, în care au încredere cele mai importante instituţii şi societăţi”, este mesajul postat pe pagina Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

În anul 2017 au avut loc 1.951 de transporturi de bunuri şi valori şi 315 transporturi cu caracter special.

Cea mai mare valoare a unui transport a fost de 68 de milioane de euro, cea mai mare greutate a unui transport a fost de 26 de tone, cel mai lung convoi asigurat a fost de 7 maşini de mare tonaj, cea mai mare distanţă a unui transport a fost de 887 de km, iar cele mai periculoase transporturi au fost cele din industria nucleară.

Jandarmeria Bucureşti a executat, în 2017, peste 16.000 de misiuni, în creştere cu aproximativ 12% faţă de anul 2016.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.