Un cetăţean italian condamnat la 16 ani de închisoare pentru infracţiuni de crimă organizată, căutat de către autorităţile italiene de aproximativ nouă ani, a fost localizat într-o locuinţă din judeţul Cluj şi reţinut de către poliţiştii clujeni şi carabinierii italieni, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Poliţiei Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Potrivit Poliţiei Române, în 10 august, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi doi carabinieri din cadrul Grupului de Carabinieri Napoli, Italia, au depistat un bărbat, în vârstă de 66 de ani, care era urmărit de autorităţile italiene de aproximativ nouă ani.

Poliţiştii din Cluj, împreună cu ofiţerii italieni, au făcut, joi, descinderi în două locuri, cel în cauză fiind găsit într-o locuinţă din localitatea Fizeşu Gherlii, judeţul Cluj.

În cursul lunii mai, autorităţile italiene au  emis pe numele acestuia un mandat european de arestare, pentru infracţiuni de crimă organizată, italianul fiind condamnat la o pedeapsă de 16 ani de închisoare.

Bărbatul a fost reţinut şi prezentat magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, pentru confirmarea mandatului european de arestare, urmând să fie predat autorităţilor italiene.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.