Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov spun că, în urma primelor verificări, incendiul care a izbucnit, marţi, la o ţeavă de gaz a unui bloc din Piaţa Romană din Capitală a fost provocat de lucrările la instalaţia de gaz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din informaţiile preliminare, ca urmare a unor lucrări în apropierea conductei de gaze s-a produs acest incendiu. Trei echipaje de stingere ale pompierilor, un echipaj de prim ajutor şi un echipaj NBRC (echipaj pentru intervenţii în situaţii de contaminare nucleară, biologică, radiologică şi chimică, n.r.) au acţionat pentru localizarea, în primă fază a incendiului până la oprirea alimentării cu gaze a conductei respective. În sprijin a sosit şi a intervenit şi echipa de la compania de gaze, care a remediat această problemă”, a declarat locotenentul Adrian Marin, ofiţer de presă al ISU Bucureşti - Ilfov.

În timpul intervenţiei pentru stingerea incendiului, un pompier a suferit arsuri în zona feţei şi a mâinilor şi a fost transportat cu o ambulanţă SMURD la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Incendiul care a izbucnit, marţi, la o ţeavă de gaze, a cuprins o parte din parterul şi din subsolul blocului aflat în reabilitare.

Trei persoane de la etajele superioare ale imobilului din Piaţa Romană au fost evacuate. Adrian Marin a precizat că nu au fost identificate alte victime în afara pompierului.

Accesul în zona focarului a fost îngreunat, spun pompierii, de o schelă folosită la reabilitarea blocului, iar riscurile unei explozii au fost mari pe toată durata intervenţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.