Oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti Ilfov arată că, în urma cutremurului din noaptea de vineri spre sâmbătă, nu au fost anunţate situaţii de urgenţă, însă un echipaj de pompieri a fost trimis în recunoaştere în Centrul Istoric al Capitalei pentru a verifica dacă există pericol la clădirile cu grad ridicat de deteriorare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La dispeceratul ISU Bucureşti-Ilfov nu au fost primite apeluri pentru a interveni ca urmare a cutremurului, dar au fost apeluri prin care cetăţenii întrebau cum ar trebui să procedeze imediat dupa cutremur, dacă trebuie să părăsească sau nu locuinţa. Imediat după cutremur, în Centrul Istoric a fost trimisă o autospecială în recunoaştere. Până în acest moment nu au fost identificate probleme”, spune căpitanul Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov.

Echipa de recunoaştere verifică în principal clădirile foarte deteriorate din Centrul Istoric al Capitalei ca să se asigure că nu riscă să se prăbuşească.

Un cutremur puternic, cu magnitudine 5,6, a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2.11, resimţindu-se şi în Bucureşti. Seismul s-a produs în zona Vrancea, la o adâncime de 112,3 kilometri, anunţă Institutul Naţional de Fizică a Pământului. (INFP).

Mişcarea seismică s-a simţit pe întreg teritoriul României, dar şi în Republica Moldova.

Seismul s-a resimţit în Bucureşti, Iaşi, Braşov, Galaţi şi Craiova,  dar şi în  Kiev, Vidin şi Sofia, potrivit site-ului earthquake-report.com.

De la începutul anului au fost înregistrate patru cutremure cu magnitudinea peste 4 grade pe scara Richter, respectiv pe 14 august, 4 august, 1 martie şi 7 ianuarie, toate având epicentrul în zona seismică Vrancea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.