Bărbatul încarcerat în autoturismul peste care a căzut cabina unui camion este în siguranţă după ce un utilaj greu de descarcerare a ajuns la faţa locului iar angajaţii ISU au început manevrele de descarcerare, a declarat, pentru News.ro, Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti - Ilfov. Poliţiştii rutieri au interzis accesul pe A2, dinspre Bucureşti, traficul fiind în continuare blocat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al ISU, Daniel Vasile, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că la locul accidentului de pe A2, unde un camion s-a răsturnat peste o maşină, există două victime, un bărbat încarcerat în maşina peste care a căzut cabina camionului şi soferul acestuia, care are numeroase excoriaţii.

Bărbatul încarcerat, arată Vasile, este conştient şi în siguranţă după ce un utilaj greu de descarcerare a ajuns la faţa locului şi angajaţii Inspectoratului au început manevrele de descarcerare.

Operaţiunea ISU a implicat plasarea unor perne pneumatice de mare capacitate care să ridice provizoriu cabina, pentru ca salvatorii să poate efectua descarcearea.

La faţa locului urma să ajungă şi un elicopter al SMURD, care a plecat de la Constanţa, pentru a ridica victima încarcerată, în condiţiile în care traficul rutier este blocat.

Potrivit lui Daniel Vasile, operaţiunea ISU, de descarcere, nu va mai dura mult, dar traficul va fi blocat în continuare deoarece va ajunge foarte greu un utilaj care să îndepărteze camionul de pe şosea.

Infotrafic anunţă că şoferii care vor să intre pe autostradă dinspre Bucureşt au accesul restricţionat, iar poliţişti rutieri deviază traficul pe rute ocolitoare, inclusiv pe drumul vechi către mare.

Un TIR încărcat cu grâu ambalat în saci s-a răsturnat peste parapetul care desparte sensurile de mers ale Autostrăzii A2 şi a intrat în coliziune cu un autoturism de pe sensul opus. 

La locul accidentului au fost trimise două autospeciale de stingere a incendiilor, un detaşament special de salvatori cu autospecială de descarcerare grea, precum şi două echipaje SMURD. 

Centrul Infotrafic informează că, din cauza accidentului, circulaţia pe sensul către Constanţa al autostrăzii A2 este întreruptă la kilometrul 33, în zona localităţii Fundulea, judeţul Călăraşi, iar pe sensul către Bucureşti, traficul se desfăşoară îngreunat, pe o singură bandă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.