Bărbatul aflat în camionul care s-a răsturnat, sâmbătă, pe Autostrada A2, blocând traficul, a fost descarcerat şi extras din cabină după aproximativ două ore şi jumătate de la producerea accidentului. Între timp, poliţiştii au tăiat parapetul care separă sensurile de mers, pentru a permite şoferilor blocaţi în trafic să se întoarcă la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul aflat în camionul care s-a răsturnat, în jurul orei 12.45, pe Autostrada A2, după ce a rupt parapetul care separă sensurile de mers şi a lovit o maşină care circula regulamentar, a fost descarcerat şi extras din cabină după aproximativ două ore şi jumătate.

Victimei i s-au acordat îngrijiri medicale la faţa locului, înainte de a fi transportată, cu un elicopter SMURD, la un spital din Capitală.

Purtătorul de cuvânt al ISU, Daniel Vasile, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că la locul accidentului de pe A2, unde camionul s-a răsturnat peste o maşină, există două victime, bărbatul încarcerat şi încă o persoană care are multiple excoriaţii.

Bărbatul încarcerat a fost tot timpul conştient şi în siguranţă după ce un utilaj greu de descarcerare a ajuns la faţa locului şi angajaţii Inspectoratului au început manevrele de descarcerare, a declarat Vasile.

Operaţiunea ISU a implicat plasarea unor perne pneumatice de mare capacitate care să ridice provizoriu cabina, pentru ca salvatorii să poate efectua descarcerarea.

Infotrafic anunţă că şoferii care vor să intre pe autostradă dinspre Bucureşt au accesul restricţionat, iar poliţişti rutieri deviază traficul pe rute ocolitoare, inclusiv pe drumul vechi către mare.

Un TIR încărcat cu grâu ambalat în saci s-a răsturnat peste parapetul care desparte sensurile de mers ale Autostrăzii A2 şi a intrat în coliziune cu un autoturism de pe sensul opus. 

La locul accidentului au fost trimise două autospeciale de stingere a incendiilor, un detaşament special de salvatori cu autospecială de descarcerare grea, precum şi două echipaje SMURD. 

Centrul Infotrafic informează că, din cauza accidentului, circulaţia pe sensul către Constanţa al autostrăzii A2 este întreruptă la kilometrul 33, în zona localităţii Fundulea, judeţul Călăraşi, iar pe sensul către Bucureşti, traficul se desfăşoară îngreunat, pe o singură bandă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.