Pompierii din Alba au stabilit că incendiul produs, la începutul lunii februarie, la fabrica de condimente Solina a pornit de la un scurtcircuit electric produs la un electrostivuitor de marfă. Focul s-a extins ulterior la masele plastice din izolaţia conductorilor electrici care au aprins mai departe materialele combustibile existente în apropiere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere amploarea incendiului precum şi faptul că incendiul a avut cauze tehnice neclare care nu au putut fi determinate imediat după stingerea incendiului, a fost desemnată o comisie de cercetare şi stabilire a cauzei de incendiu din specialişti care au participat efectiv la intervenţie, care cunoşteau obiectivul precum şi personal care a desfăşurat activităţi specfice în vederea emiterii autorizaţiei de securitate la incendiu. Locul unde s-a iniţiat incendiul a fost stabilit că fiind depozitul de materii prime”, au transmis, vineri, pompierii din Alba.

Potrivit acestora, pe baza celor constatate la faţa locului au fost stabilite cauze de natură electrică.

”Astfel, cauza de incendiu cea mai probabilă a fost stabilită că fiind un scurt circuit electric produs în zona conductorilor de alimentare a unui electrostivuitor de marfă. Ulterior, s-au aprins masele plastice din izolaţia conductorilor electrici care au aprins mai departe materialele combustibile existente în apropiere”, au mai transmis pompierii.

Un puternic incendiu a izbucnit, în 2 februarie, la fabrica de condiment Solina din Alba Iulia, cel mai mare producător de profil din România.

Incendiul a fost stins după câteva zile, zeci de pompieri din mai multe judeţe acţionând la faţa locului. Au ars hala de producţie şi depozitare, spaţii administrative şi conexe, pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi.

Grupul francez Solina a anunţat că nu va renunţa la activităţile de producţie din România, în urma incendiului care a distrus fabrica de condimente din Alba Iulia şi că în perioada următoare activităţile de producţie vor fi transferate către alte fabrici ale companiei din Europa până la remedierea situaţiei din ţara noastră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.