Un cetăţean irakian care a încercat să intre ilegal în ţară, într-un autocamion înmatriculat în Turcia şi condus de un turc, evitând efectuarea controlului în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat - ITPF Giurgiu a fost descoperit de către poliţiştii de frontieră joi noapte, ambii fiind predaţi Poliţiei bulgare de Frontieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, au depistat un cetăţean irakian care a încercat să intre ilegal în ţară, evitând efectuarea controlului în punctul de frontieră.

Joi noapte, la ora 22.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară cetăţeanul turc Ali D., conducând un autocamion înmatriculat în Turcia.

În urma analizei de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a hotărât să facă un control amănunţit asupra autocamionul, sens în care mijlocul de transport a fost trecut în linia a doua de control.

Pe timpul verificărilor, poliţiştii de frontieră au observat că din cabina automarfarului a coborât un bărbat, care a încercat să se ascundă în spatele unei tonete aflate în apropiere, pentru a evita controlul de frontieră. 

Persoana în cauză a fost reţinută de către poliţiştii de frontieră, iar în urma cercetărilor s-a stabilit ca este cetăţean irakian, se numeşte Cebe W., în vârstă de 23 ani, care a încercat să intre ilegal în ţară.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria şoferului şi cetăţeanului irakian şi, conform protocolului româno-bulgar, au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale ce se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.