În momentul producerii accidentului de pe DN2, de la Şindriliţa, în care au murit trei oameni şi au fost răniţi alţi 15, în microbuzul care s-a ciocnit frontal cu autoturismul care a pătruns pe contrasens se aflau 17 persoane, iar vehiculul, prevăzut cu 1+19 locuri, avea ITP-ul valabil, informează Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ilfov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La data de 19 noiembrie a.c., la ora 07.48, la ieşirea din localitatea Şindriliţa-DN2, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule, respectiv un autoturism care circula din sensul Urziceni către Bucureşti şi un microbuz de transport persoane, ce se deplasa în sens invers", arată reprezentanţii IPJ Ilfov.

Ei precizează că, din primele cercetări efectuate la faţa locului, posibila cauză de producere a accidentului o reprezintă pătrunderea autoturismului pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu microbuzul de transport persoane.

IPJ Ilfov mai arată că în microbuz, în momentul accidentului, se aflau 17 persoane, iar vehiculul desfăşura curse regulate în regim maxi-taxi, era prevăzut cu 1+19 locuri şi avea ITP-ul valabil până la 11 aprilie 2017.

În urma accidentului,  a rezultat decesul a trei persoane, conducătorul autoturismului, respectiv două pasagere ce se aflau în microbuz, iar 15 persoane au fost  transportate la unităţi spitaliceşti pentru acordarea îngrijirilor medicale, precizează IPJ Ilfov.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a deschis, sâmbătă, un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în urma accidentului de pe DN2.

"La Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea s-a înregistrat astăzi, 19 noiembrie 2016, o cauză având ca obiect accidentul de circulaţie petrecut la aceeaşi dată pe DN2, pe direcţia Bucureşti - Urziceni, soldat cu decesul a trei persoane şi vătămarea corporală a altor 15 persoane", arată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Procurorii precizează că în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

"La faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă formată din poliţişti ai Serviciului Rutier din cadrul IPJ Ilfov, precum şi specialişti criminalişti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea", mai arată reprezentanţii PICCJ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.