Peste 30 de solicitări au primit prin Dispeceratul 112 pompierii din judeţul Giurgiu, în urma precipitaţiilor abundente. S-au înregistrat inundaţii şi acoperişuri luate de vântul puternic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, prin Dispeceratul 112, au fost primite peste 30 de solicitări de la cetăţeni care semnalau efecte ale precipitaţiilor abundente în gospodătire proprii (inundatii, elemente de construcţie de pe acoperiş).

În sprijinul populaţiei au fost mobilizate forţe şi mijloace de intervenţie din cadrul Detaşamentelelor de Pompieri Giurgiu şi Bolintin Deal, Gărzilor de Intervenţie Mihăileşti şi Colibaşi, Punctului de Lucru Călugăreni.

În municipiul Giurgiu au fost 16 solicitări pe străzile Oltului, Cireşului, Cerna, Vidra, Bradului, Gării, Partizani, Negru Vodă, Aleea Plantelor. Aici se actionează cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, opt motopompe şi patru autospeciale de primă intervenţie şi comandă.

În judeţ, s-a intervenit în localităţile Mihăileşti, Gorneni, Stejaru, Vărăsti, Buturugeni, Stoeneşti, Drăgănescu.

”Pompierii rămân mobilizaţi până la normalizarea situaţiei şi înlăturarea efectelor produse de  fenomenele meteorologice”, a transmis ISU Giurgiu. 

Judeţul Giurgiu se află sub avertizarea cod galben de fenimene meteo periculoase.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.