Trenurile circulă, joi, între Timişu de Sus - Dârste, din judeţul Braşov, pe firul I remorcate cu locomotive electrice, iar pe firul II remorcate cu locomotive Diesel, după ce seara trecută în zona respectivă mai mulţi copaci doborâţi de vânt au rupt firele de înaltă tensiune blocând circulaţia mai mult timp. În acest moment trenurile care tranzitează Regionala CF Braşov înregistrează întârzieri în circulaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit paginii de Facebook a Companiei Naţionale de Căi Ferate “CFR” SA, la această oră pe raza Sucursalei regionale CF Braşov, între Timişu de Sus – Dârste, pe firul I trenurile circulă remorcate cu locomotive electrice, iar pe firul II circulă remorcate cu locomotive Diesel, după ce miercuri, pe această relaţie, din cauza fenomenelor meteorologice nefavorabile - averse, intensificări ale vântului - mai mulţi copaci au căzut pe linia curentă şi au rupt firele de contact provocând întreruperea circulaţiei feroviare.

Miercuri, seară, la ora 21,13 pe SRCF Brasov - relatia Timisu de Sus-Dârste s-a redeschis circulatia trenurilor remorcate cu locomotiva electrică pe firul I, iar la ora 22,00 s-a redeschis circulaţia trenurilor remorcate cu locomotive Diesel pe firul II.

Măsurile de ataşare a locomotivelor Diesel la trenuri asigură continuitate în circulaţia trenurilor pe intervalul menţionat, însă se înregistrează întârzieri în graficul tuturor trenurilor care tranzitează zona respectivă.

În acest moment, trenurile care tranzitează Regionala CF Braşov înregistrează întârzieri în circulaţie. Între orele 4,44 – 8,10, între staţiile Băile Tuşnsad – Tuşnad Sat, din cauza copacilor căzuţi circulaţia feroviară a fost întreruptă, fiind afectate patru trenuri de călători, şi anume IR 1644, R 4502, IR 4501, IR 4505, care vor ajunge la destinaţie cu întârzieri de până la 200 de minute.

De asemenea, trenurile care tranzitează regionala Timişoara pot înregistra întârzieri în circulaţie, deoarece între staţiile Merişor – Crivadia, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din cursul nopţii, s-a produs o avarie la circuitul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, ambele fire de circulaţie fiind închise. La ora 1,06 firul I s-a repus sub tensiune, iar la ora 2,03 s-a redeschis circulaţia şi pe firul II.

Potrivit sursei citate, condiţiile meteo sunt în continuare nefavorabile, pe raza Sucursalelor Regionale Iaşi şi Braşov ninge, iar pe raza celorlalte regionale plouă şi se înregistrează intensificări ale vântului, determinând scăderea vizibilităţii.

Personalul feroviar verifică în permanenţă componentele infrastructurii, astfel încât, pentru orice deranjament tehnic produs din cauza condiţiilor meteo să se intervină pentru remediere.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.