Traficul rutier pe Drumul Naţional 2, în zona municipiului Focşani, judeţul Vrancea, este complet blocat pentru transportul pe câmp al celor şase bombe de aviaţie descoperite în zonă, au anunţat, joi seară, reprezentanţii Infotrafic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Infotrafic, traficul rutier este blocat, joi seară, pe DN 2, la kilometrul 181+500 de metri, în zona municipiului Focşani, judeţul Vrancea.

”Măsura opririi circulaţiei pentru scurte perioade de timp este instituită în scop preventiv, pentru efectuarea transportului, pe câmp, a proiectilelor găsite în zonă”, au precizat reprezentanţii Infotrafic. 

Şase bombe de aviaţie din al Doilea Război Mondial, în greutate de aproximativ 500 de kilograme fiecare, au fost descoperite joi după-amiază la iesirea din Focşani spre Goleşti, în apropierea Drumului Naţional 2 (E 85), şosea intens circulată.

Din informaţiile furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, Cristina Pârvu, primul proiectil a fost descoperit de un localnic, în timpul unor lucrări agricole.

La faţa locului au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri şi poliţişti. Proiectilul a fost găsit la o distanţă de aproximativ 400 de metri de şosea. Ulterior, alte cinci bombe de aviaţie au mai fost descoperite acolo.

Bombele sunt cu trotil, adică un exploziv stabil, care nu se declansează la mişcare, ci doar prin amorsare cu alt exploziv şi nu există niciun pericol, spun reprezentanţii ISU.

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.