Incendiul izbucnit vineri după-amiază, la Casa Neniţescu, o clădire din Capitală clasată în lista monumentelor istorice, aflată în apropierea Şcolii gimnaziale Tudor Arghezi, a fost stins. Aproximativ 200 de elevi ai şcolii şi personalul administrativ au fost evacuaţi preventiv. Mansarda şi acoperişul clădirii cu un etaj au fost distruse, precizează reprezentanţii ISU.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul violent care a izbucnit, vineri, la Casa Neniţescu, aflată pe Strada Şcoalei nr. 8, în spatele Şcolii gimnaziale Tudor Arghezi din Capitală a fost stins, după ce pompierii au decopertat acoperişul, pentru a lichida toate focarele.

Aproximativ 200 de elevi ai şcolii şi personalul administrativ au fost evacuaţi preventiv.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Mansarda şi acoperişul clădirii-monument istoric au fost distruse în totalitate, a declarat, pentru News.ro, Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti - Ilfov. Iniţial, flăcările au cuprins 200 de metri pătraţi din acoperişul Casei Neniţescu.

"Premergător şi pe durata interventiei s-a solicitat şi primit sprijin de la Brigada Rutieră, pentru facilitarea accesului autospecialelor, Direcţia Generală de Jandarmi şi Politia Locala a Sectorului 2 pentru măsuri de eliberare a zonei de interventie, Apa Nova, pentru ridicarea presiunii în reţeaua stradală de hidranţi", a spus Daniel Vasile.

La faţa locului au fost trimise şapte autospeciale de stingere, a spus Daniel Vasile, care a precizat că nu există victime. Pompierii au intervenit pe toate laturile clădirii pentru stingerea incendiului. După aproximativ o oră, focul a fost localizat, iar pompierii au decopertat acoperişul pentru a elimina toate focarele.

Conform sursei citate, intervenţia a decurs cu greutate, din cauza spaţiului îngust de acces.

Aproximativ 200 de elevi ai Şcolii Tudor Arghezi şi personalul administrativ au fost evacuaţi, iar mai mulţi părinţi au venit la şcoală pentru a-şi lua copiii.

"Copiii sunt în siguranţă, nu au fost răniţi, nu sunt panicaţi de producerea incendiului. Evacuarea s-a făcut în mod organizat, coordonat, de conducerea scolii şi personalul administrativ", a spus Daniel Vasile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu, sosit la faţa locului, focul a fost observat de către profesori, din cancelaria şcolii, fiind anunţaţi pompierii.La locul incendiului a ajuns şi primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.