Incendiul care a cuprins, vineri seară, un depozit din judeţul Ilfov în care erau arhivele mai multor companii, inclusiv bănci, nu a fost declarat lichidat, la 40 de ore de la izbucnire încă existând focare mocnite, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat, duminică, că focul nu mai arde cu flacără, dar sunt focare mocnite, astfel că incendiul nu a fost declarat lichidat.
 
El a mai spus că la faţa locului se află în continuare cinci autospeciale de stingere, o autoscară şi un echipaj SMURD.

Incendiul care a izbucnit vineri, în jurul orei 18.00, la depozitul din localitatea Dărăşti, judeţul Ilfov, a afectat aproximativ 1.000 de metri pătraţi din suprafaţa totală a imobilului de 1.800 de metri pătraţi, declarau reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. 

Întrebat despre pagubele produse de incendiu, purtătorul de cuvânt al ISU spunea că este posibil să fi scăpat de flăcări doar echipamentele electronice aflate în partea din spate a clădirii.

Iniţial, au fost trimise pentru stingerea incendiului zece autospeciale, patru autoscări şi o echipă de descarcerare, însă numărul acestora a fost suplimentat, ajungându-se la 15 autospeciale de stingere, trei echipe de descarcerare şi au fost aduse şi motopompe pentru alimentare din surse fără presiune.

Ştefan Ecxarcu, managerul Global Archive, compania căreia îi aparţine depozitul distrus de incendiu, a declarat, sâmbătă, că urmează să fie făcută o analiză, în baza situaţiei electronice pe care firma o are, pentru a se stabili exact exact ce documente au ars. El a mai spus că depozitul avea asigurare, iar companiile care aveau acolo arhivele şi au rămas fără documente vor fi despăgubite.
 
"Toate documentele distruse erau pe suport clasic, doar o parte erau şi în format electronic, la solicitarea clienţilor, şi vom face o analiză să vedem exact ce documente au fost distruse. Fiecare companie avea depozitate documentele în mai multe spaţii, nu erau toate în acelaşi loc. Există o asigurare a depozitului, în valoare de 500.000 de euro, şi există asigurare şi pentru conţinut, iar clienţii vor fi despăgubiţi, vor primi contravaloarea reconstituirii documenteloe", a spus managerul companiei, precizând că până acum nu a fost stabilită cauza incendiului, existând diverse speculaţii.
 
El a mai spus că firma a investit 400.000 de euro într-un sistem modern de stingere a incendiilor, cu gaz inert, la două dintre depozitele companiei, iar pentru depozitul cuprins de incendiu erau începute lucrări de dotare cu un astfel de sistem.
 
Potrivit site-ului companiei, aceasta are peste 150 de clienţi, în general companii private, inclusiv bănci.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.