Un incendiu a izbucnit, luni seară, la Spitalul de Psihiatrie din Craiova, iar 18 pacienţi şi cinci cadre medicale s-au autoevacuat, un alt pacient fiind scos de pompieri. Trei cadre medicale au fost transportate la spital cu fracturi, arătau primele informaţii oferite de ISU Dolj. Acestea ar fi sărit pe geam, de la etajul I. Ministerul Sănătăţii a precizat că, din informaţiile primite de la spital, incendiul ar fi fost provocat de un pacient. Ulterior, MS a transmis că acele trei cadre medicale au suferit traumatisme uşoare, fiind în afara pericolului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - "Cele trei cadre medicale care au suferit traumatisme uşoare la membrele inferioare sunt în afara oricărui pericol. Ele au fost internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova", a transmis Ministerul Sănătăţii.
 
UPDATE - "Din primele informaţii transmise Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 20 mp şi a fost lichidat. În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare prin cădere de la înălţime. Un pacient acuză cefalee. Victimele sunt conştiente şi sunt transportate la spital", a precizat MS.
 
În total, 19 pacienţi şi 8 cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat. Aceştia vor rămâne în aceeaşi unitate sanitară într-o altă aripă a clădirii.
 
Din primele date furnizate de conducerea unităţii spitaliceşti, incendiul ar fi fost provocat de un pacient.
 
Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova (unitate non-COVID-19) se află în subordinea Consiliului Local al Municipiului Craiova.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit ISU Dolj, un incendiu a izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din spatele Parcului Romanescu, într-un izolator (rezerva) de la urgenţă.
 
Acolo au fost trimise două subunităţi de interventie, Detasamentul 1 şi 2 Pompieri Craiova cu 6 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 2 autospeciale de lucru la înălţime, 1 descarcerare grea şi 1 ambulanţă tip B.
 
"La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, au fost găsiţi 18 pacienţi şi 5 cadre medicale autoevacuate, un  pacient fiind evacuat de salvatori.
3 cadre medicale care au suferit fracturi au fost transportate la spital", a transmis ISU Dolj.
 
Primele informaţii arată că acestea ar fi sărit pe geam, de la etajul I.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.