Pompierii din mai multe judeţe luptă cu un incendiu care a cuprins o pădure de pin din judeţul Bacău şi s-a extins pe aproximativ 20 de hectare. Intervenţia este ăngreunată de vânt, terenul accidentat şi lipsa surselor de apă. Aun fost solicitate două aeronave ale Ministerului Apărării, care pot transporta 6.000 de litri de apă la fiecare trecere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ISU Bacău intervine pentru stingere unui incendiu de fond forestier în oraşul Târgu Ocna.

”La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu flacără, la nivelul unei păduri de pin, pe aproximativ 20 ha, echipajele acţionând pe un teren greu accesibil, versanţii fiind extrem de abrupti. Acţiunea echipajelor de stingere este îngreunată de vântul puternic, care a determinat extinderea cu repeziciune a flăcărilor. Intervenţia pompierilor se concentrează, în principal,  pe crearea unei linii de protecţie pentru locuinţele de la baza versanţilor pe care se manifesta incendiul”, a transmis sursa citată.

La faţa locului au fost trimişi pompieri de la ISU Neamţ şi ISU Vrancea, iar în teren s-a deplasat şi Punctul de Comandă Mobil din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău şi ­­ grupei operative.

”Având în vedere terenul frământat, aspect ce îngreunează accesul echipajelor de intervenţie, precum şi forţa cu care se propagă incendiul, în sprijin vor acţiona şi două aeronave echipate în configuraţie pentru stins incendii”, a mai transmis ISU Bacău.

Ministerul Apărării a transmis, într-un comunicat de presă, că este vorba despre două aeronave C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, configurate pentru stingerea incendiilor.

”Aeronavele au decolat din Baza 90 Transport Aerian, de la Otopeni, în jurul orei 19.30. Acţiunea de stingere a incendiului la faţa locului este îngreunată de terenul accidentat şi de lipsa sursei de apă”, a precizat Ministerul Apărării.

În configuraţie pentru stingerea incendiilor, aeronavele C-27J Spartan pot transporta 6.000 de litri de apă (şase containere) la fiecare trecere.

Aeronavele de acest tip ale Forţelor Aeriene Române au acţionat, din 2017 şi până în prezent, pentru stingerea a mai multe incendii de pădure din ţara noastră - în judeţele Mehedinţi, Alba, Hunedoara şi Buzău.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.